Arvot

Arvot, jotka ohjaavat toimintaani:

Elämänarvoni perustuvat yksilön vapauteen, yritteliäisyyteen, sivistykseen ja heikommasta huolehtimiseen.

Koti, Usko ja Isänmaa ovat edelleen niitä perusarvoja joihin toimintani pohjautuu.

Koti, perhe ja onnellinen perhe-elämä merkitsevät minulle paljon. Olen myös kristitty ja luterilainen. Uskon elämässä rohkeuteen ja nöyryyteen. Nöyryys kannattaa aina säilyttää, tosin nöyristelyyn ei tarvitse syyllistyä. Suomi on Isänmaa ja kuten edesmennyt Kenraali sanoi: ”Suomi on puolustamisen arvoinen maa, ja sen paras puolustaja on Suomen oma kansa”. Kunnioitan suuresti sotiemme veteraaneja ja koko sodanajan sukupolvea. Tulevaisuuden rakentaminen edellyttää myös menneisyyden tuntemusta.

Uskon, että tasa-arvoinen yhteiskunta, joka kuitenkin kannustaa yrittämiseen ja rohkaisee menestymään, pärjää aikamme haasteiden keskellä.

Työntekoa arvostan kovasti.  Tämä on varmasti perintöä lapsuudenkodistani, olen saanut kasvatuksen ahkeruuteen ja vaikka en varsinaisessa niukkuudessa ole koskaan elänyt, niin vanhenpani opettivat, että raha ei kasva puussa. Mielestäni kaikki työ on arvokasta. Työnteon tulee aina olla joutenoloa kannattavampaa ja siksi kaikki mahdolliset yhteiskunnan taholta tehdyt kannustinloukut tulee purkaa.

Haasteet on hyvä kohdata rehellisesti silmästä silmään ja ne on otettava vastaan tänään, jos tilanne niin vaatii.  Mielestäni aina — poliittisessa päätöksenteossakin – on hyvä muistaa, että maailma muuttuu ja siksi kyky ajatella tänään eri lailla kuin eilen erottaa fiksun juntista.