Elämänkerta

Synnyin Kuopiossa 1979 perheen esikoislapsena. Minulla on kaksi nuorempaa siskoa sekä pikkuveli.  Isäni on lentoupseeri, nykyisin jo eläkkeellä ja äiti eläköitynyt terveydenhoitajan työstä. Olemme olleet naimisissa puolisoni Ruutin kanssa 20 vuotta. Vaimo on koulutukseltaan Filosofian Maisteri ja farmaseutti. Lapsia meillä on neljä, iältään 8-17v. Perheeseen kuuluvat myös kultaiset appivanhemmat.

Kouluni aloitin Seinäjoella, jossa ehdin opetella sivistymistä kaksi ensimmäistä ala-asteen luokkaa. Ollessani 9-vuotias, muutimme Orivedelle. Orivesi on kotikaupunkini ja Pirkanmaa kotimaakuntani, täällä olen käynyt ala-asteen loppuun, yläasteen ja kirjoittanut ylioppilaaksi v.1998. Täällä olen urheillut koko ikäni, hölmöillyt teinivuosina ja kasvanut ihmiseksi.

Lukion jälkeen suunnistin varusmiespalvelukseen Puolustusvoimien Urheilukouluun Lahteen, jossa vietin antoisan ja ikimuistettavan vuoden. Armeijan jälkeen muutimme vaimon kanssa asumaan ja opiskelemaan Helsinkiin, jossa hän olikin jo vuoden asustellut kemianopinnoiden merkeissä. Itse aloitin opiskelun Helsingin AMK Stadiassa/Metropoliassa, pääaineena fysioterapia ja valmistuminen koitti keväällä 2003. Tuolloin Helsingin aikana tapahtui paljon mukavia asioita. Menimme avioon, perhe kasvoi tuhisevalla Minttu-mopsilla. Lokakuussa 2003 syntyi (7 viikkoa etuajassa) esikoistyttäremme. Tammisunnuntaina 2006 syntyi perheeseemme poika. Presidentinvaalien toinen kierros käytiin samana päivänä ja isän onnea oli katsella TAYS:n synnytysosaston ikkunasta kun Suomen liput liehuivat ja aurinko paistoi. Päivä oli meille suuri, vaikka Niinistön Saulista emme ihan silloin presidenttiä saaneetkaan (vielä). Tämäkin epähohta on onneksi nyt korjattu!  Kolmannen lapsen syntymäkin sai oman erityispiirteensä kun poika päätti tulla maailmaan hääpäivänämme.  Juniorimme syntymä jäi mieleen kun oltiin synnärillä yhtäaikaa liikunnallisen  tuttavaperheen kanssa – todettiin että samat harrastukset!

Opiskeluvuosina työskentelin osa-aikaisesti Muuttopalvelu Niemellä, Niken keikkatyöläisenä ja Liikuntakeskus Elixiassa, Helsingissä. Valmistumisen jälkeen aloitin työt fysioterapeutti-yrittäjänä. Työpaikkani oli Fysioterapiakeskus TUF, jonka kautta minulla oli mahdollisuus toimia HC Jokereiden jääkiekko- ja FC Jokereiden jalkapallojoukkueiden fysioterapeuttina ja fyysisenä valmentajana. Urheilu on aina ollut lähellä sydäntäni. Nuorempana harrastin lähes kaikkea mahdollista; pesäpalloa, jääkiekkoa, jalkapalloa, lentopalloa ja yleisurheilua. Leipalajikseni tuli yleisurheilu ja kestävyysjuoksu, jossa olen saavuttanut useita nuorten SM-mitaleita ja maaotteluedustuksia. Seuroina minulla on ollut Oriveden Ponnistus ja Helsingin Kisa-Veikot. Jälkimmäisen riveissä tuli 2004 kesällä SM-hopeaa ja -pronssia viestijuoksuista. Aktiivi ”juoksuajan” jälkeen tuli potkittua taas futista 5 divarissa Daltoneitten riveissä. Polvi ei sitä tällä hetkellä kestä, mutta valmennuksessa on hieno olla mukana.

Vuoden 2004 alusta olemme asuneet Orivedellä, asemanseudulla. Olen aina työskennellyt SOTE-alalla. Nykyisin työskentelen Työfysioterapeuttina yrittäjäpohjalta. Elokuussa 2016 aukesi Tampereelle uusi yksityinen Pohjola Sairaala, jonka työterveyshuollon työfysioterapeutin työtä hoidin suurella innolla. Sittemmin 2019 toiminta yhdistyi Mehiläisen Työelämäpalveluihin.  Vuosina 2003-2018 olin osakkaana Oriveden Hoitokeskus Oy:ssä, jonka sittemmin myimme uudelle toimijalle. Viihdyn edelleen erittäin hyvin työssäni, ihminen on monipuolinen ja haastava työn kohde.

Lukioaikana kiinnostuin erityisesti myös yhteiskunnallisista asioista. Nuorten hyvinvointi ja elinmahdollisuuksien kehittäminen paikkakunnallamme oli silloin prioriteetti numero yksi.

Uudelleen perustimme Oriveden Kokoomuksen Nuoret ry:n ja loistava ydinporukka pitää yhteyksiä edelleenkin. Osa vaikuttaa Kokoomuksen ”ukko-järjestöissä” ja osa on jättäytynyt poliittisen agendan taka-alalle. Oriveden Kokoomuksen Nuoret on ollut muuten ainoa poliittinen nuorisojärjestö aikoihin Orivedellä.  Miksi muuten juuri Kokoomus? Puolueeseen kuuluminen on mielestäni ollut luonnollinen ja hyvä kanava vaikuttaa.

Kokoomus oli luonteva valinta, olihan taustallani jo suvun perinnettä molempien vanhempien puolelta ja arvot vastaavat parhaiten myös omiani. Yksilönvapaus, vastuu itsestä ja lähimmäisistä, luonnon ehdoilla toimiva markkinatalous, mahdollisuuksien tasa-arvo, kristillinen etiikka ja yrittäjähenkisyys ovat kaikki asioita joita haluan edistää ja jotka omakseni myös tunnen. Kokoomus on porvarillinen yleispuolue, jolla on kannattajia suomen joka kolkassa. Erityisen positiivista on, että puolue ei ole minkään yksittäisen kansanosan eturyhmä vaan läpileikkaus suomen kansasta. Olen erittäin iloinen siitä, että Kokoomuksen kannatus on vuosia ollut korkealla vastuunkantamisen tuomista paineista huolimatta. On jouduttu tekemään välillä ikäviäkin päätöksiä, jotka kuitenkin ovat olleet meidän kaikkien kannalta tärkeä tehdä. Olen ylpeä siitä, että päätä ei ole koskaan laitettu pensaaseen ja tyydytty ”puskasta huuteluun”, vaan päätökset on pystytty aina perustelemaan. Tämä on mielestäni sitä aitoa vastuunkantamista.

Olen myös huomannut, että kokoomus on ihan oikeasti politiikassaan ollut johdonmuksisesti kaikkien ahkerien ihmisten asialla.

Kasvaneen kiinnostuksen vuoksi olen päässyt moneen mukaan ja nuorehkosta iästä huolimatta kokemusta on jo kohtuullisen paljon. Tullessani valituksi Oriveden kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi kunnallisvaalien jälkeen 2009 otin tehtävän nöyrästi vastaan. Olen mielestäni pärjännyt tehtävässä kohtalaisen hyvin ja hyvää yhteistyötä kunnallishallinossa on toteutettu kautta linjan. Tällä valtuustokaudella 2017-2021 olen saanut toimia valtuustomme puheenjohtajana. Yhteistyön rakentaminen paikkakuntaa yhdessä kehittäen, on ollut ykköstavoitteeni. Olen tyytyväinen siitä, että yhteistyö yli puoluerajojen ja etenkin viranhaltijoidemme kanssa on toiminut hyvin.

Omalla kohdallanikin tietynlaista kypsymistä on varmasti tapahtunut, ”pahin radikalismi” on karissut ja kokonaisnäkemystä kunnallisesta – ja maakunnallisesta politiikanteosta löytyy. Nyt 42-vuotiaana pyrin valtuustoon viidennelle kaudelle ja ompahan plakkarissa hieno kokemus eduskuntavaaliehdokkudestakin v.2011. Vaalit olivat ensikertalaiselle maakunnan reuna-alueelta ponnistavalle nuorelle miehelle raskas, mutta upea kokemus. Sain ensikertalaisena lähes 2000 ääntä, joista melkein 1000 kotikunnastani Orivedeltä. Oli upea huomata, että kotiseudulta löytyi halua äänestää henkilöä ja myös yli puoluerajojen. Uskon, että juuri tällainen toiminta johtaa siihen, että saamme vielä jonakin päivänä oman kansanedustajan Orivedeltä. Se mikä eduskuntavaaleista tuli huomattua, on verkostoitumisen tärkeys muihin kuntiin, etenkin Tampereelle. Sinne olisi tarvittu enemmän näkyvyyttä, maakunnalllinen tunnettavuus kun ei synny hetkessä.  Kokonaisuutena eduskuntavaalit olivat silti hieno kokemus ja vaikka perhesyistä (neljän lapsen isänä) jätin v.2015 ja 2019 vaalit väliin, voi olla että olen jatkossa vielä joskus leikissä mukana. Lainsäädäntötyö ja valtiopäivät kiinnostavat. Rakkaalle vaimolleni olen erityisen kiitollinen siitä, että hän on minua  tukenut ja kannustanut politiikassakin eteenpäin.

MIKSI LUOTTAA JUSSIIN KUNNALLISVAALEISSA 2021?

Olen toiminut kohta neljä kautta Oriveden kaupunginvaltuutettuna. Viimeiset vuodet myös siis kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.  Kaupungin talous on saatu tasapainotettua ja palvelut on pystytty turvaamaan. Parantamisen varaa on silti paljon, erityisesti väkiluvun lisäämisen, uusien yritysten ja työpaikkojen mahdollistamisen saralla. Olen valmis edelleen työskentelemään Orivesiläisten parhaaksi. Tässä muutamia seikkoja miksi kannattaa äänestää Jussia:

  1. Hyvä ikä, 42v :  Kokemusta ja tulevaisuudenuskoa samassa paketissa. Uudistusmielinen, joka tuntee kuntalaisten tarpeet sekä kunnallishallinon haasteet.

  2. Perheellinen = Lapsiperheen arjen tuntemus ja ymmärrys.

  3. Työelämäkokemusta palkkatyöstä, projektiluonteisesta järjestötyöstä ja yrittämisestä. Tällä hetkellä vankasti yrityselämässä kiinni.

 4. Kestävyysjuoksijan ja joukkuepelaajan tausta: sitkeyttä viedä tärkeäksi koettuja asioita eteenpäin löytyy ja tämä pitää osata tehdä hyvällä yhteistyöllä.